Här är receptet på Thaikyckling med asiatisk sallad:)
Du behöver: (alla mått är ca, gå efter smaken!)
1 kg kycklingfilé
Marinad:
1,5 msk finriven ingefära eller 1- 1,5 tsk torkad
1 pressad vitlöksklyfta
1,5- 2 tsk röd currypasta
0,5 msk vitvinsvinäger
1 tsk rapsolja
2 msk soya (jag brukar använda tamari soya av Renée Voltaire)
Sallad:
Rättika
Morot
Gurka
Kinakål-sallad/färsk vitkål/isbergssallad
150 g (en påse) Shirataki ris
Alfalfagroddar
Dressing till sallad:
2 tsk tamari soya
2-3 msk limesaft
1 tsk fisksås
2 tsk rapsolja
chiliflingor
färsk koriander, finhackad
Så här gör Du:
1. Skär varje filé i 2-3 avlånga bitar.
2. Blanda marinaden. Lägg ner kycklingbitarna och marinera i minst 30 minuter.
3. Stek kycklingbitarna i olja/kokosfett tills de får en fin stekyta. Efterstek i ugnen, 200 grader, ca 15 minuter.
4. Skala rättika och morot. Skär grönsakerna i tunna skivor, använd dig gärna av osthyvel eller mandolin.
5. Skölj noga Shirataki ris först i kallt vatten, sedan i näst intill kokande vatten.
6. Blanda dressing i en skål.
7. Lägg alla grönsaker, groddor och ris en stor skål. Häll över marinad och blanda väl. Vill du kan du strö över sesamfrön.
Mums! /M
SvaraRaderaKöttet ser så gott ut, vilken härlig yta! Jag kommer runt lunch imon och äter med dig ;)
SvaraRaderaHi, hi, gör det! ;):)
RaderaKram
Så spännande. Älskar thaimat!
SvaraRaderaJag med! Skulle kunna laga thaimat varje dag! :)
RaderaSer härligt ut! Älskar Thaimat, så mycket smak & ändå så fräscht ..
SvaraRaderaSka ju dit om några månader ... l ä n g t a r !!
Var det inte ni med som skulle det??
=)
Japp! Vi ska också dit i november! :) Längtar också! :)
RaderaHar inte testat shiratkiriset än......bör jag??
SvaraRaderaDet är första gången jag gjort det... köpte en påse för att testa och var tvungen att använda det i någon maträtt... tror säkert man kan skippa det och använda t ex blomkålsris istället! :)
RaderaÅh, vad gott det ser ut!
SvaraRaderaJa, det var så gott, så jag blev nästan ledsen när jag ätit upp min lunch... ;):)
RaderaSå gott det ser ut! Jag har köpt en påse shiratakiris, men inte använt det än. Kul att se att andra har testat!
SvaraRaderaHa en trevlig kväll :)
/Marja
Shiratakiris tyckte jag var godare på nåt sätt än nudlar... så riset kommer jag definitivt att köpa flera gånger! :)
RaderaKram
Så smart att dom klippt upp de i risstorlek.
SvaraRaderaVi provade konyaknudlarna för ganska länge sen, men jag var inte så imponerad. Sonen däremot gillade dom. Jag kanske skulle prova igen.
Här köper vi dom på den asiatiska marknaden inne i Adelaide, inte så dyrt heller om jag inte missminner mig.
Ja, verkligen smart! Jag tyckte som sagt att riset vad godare än nudlar...
RaderaKram kram
ja... salladen kommer jag att göra flera gånger! :)
SvaraRaderaVilken fräsch sallad! Asiatiska sallader är mums. Har bara testat att göra en sallad tidigare. Den innehöll sockerärter, vitkål, sesamolja, sojasås och några andra ingredienser som jag har glömt bort. Ser fram emot att testa ditt recept!
SvaraRaderaHa en härlig dag!
Jag tycker också om asiatiska sallader! Dressingen i sådana sallader är så mycket god! :)
RaderaHa en härlig dag du med!
Javisst är de skumlukt på nudlarna :/
SvaraRaderaDet är min sjukdom som spökar. Trots att den blivit bättre med lchf. Ibland blir de så, jag är helt slut idag. Ha en fin kväll!kramar
Vad skönt att det blev bättre med LCHF! Hoppas du blir piggare snart!
RaderaKram