fredag 4 mars 2011

Rysk fläskfilé med vitkål








Rysk Fläskfilé med vitkål

Du behöver:
800g fläskfilé
1 litet vitkålshuvud
100g smör
3 dl finhackade grönsaker (exempelvis morötter, stjälkselleri och purjolök)
100g färska, hackade champinjoner
1 1/2 dl grädde
5 msk vatten
1 msk koncentrerad kalvfond (kan uteslutas)
1 tsk paprikapulver
1 msk koncentrerad tomatpuré
1 msk inlagd kapris
salt och vitpeppar

Så här gör Du:
1. Skär filén i cirka 2 cm tjocka skivor. Bryn köttet hastigt på båda sidor i smör. Lägg på en tallrik.
2. Skär vitkålen i tunna skivor och bryn den i smöret i samma stekpanna där köttet stekts. Tillsätt de hackade grönsakerna och champinjonerna och stek alltihop en stund till.
3. Smörj en ungfast form.
4. Lägg en lager med svamp-och grönsaksblandning i botten, sedan köttet och till sist resten av grönsakerna.
5. Blanda grädde, kalvfond, paprikapulver, tomatpuré och kapris. Slå blandningen över.
6. Sätt in formen i 175 graders ugn i ca 1 timme.

1 kommentar:

  1. Det här så jättegott ut! DU har många fina recept .. Jag kanske "lånar" något någon gång och länkar till dig om det är ok!?
    =)

    SvaraRadera