söndag 8 maj 2011

Smörstekta torskbiffar med zucchini, purjolök och dill :)






Du behöver:
400 g torsk
2 dl riven zucchini
1/2 dl strimlad purjolök
1/2 dl finhackad dill
1 äggula
2 msk grädde
1 msk fiberhusk (finns att köpa på bl a ICA Maxi där glutenfria produkter brukar ligga)
2 tsk pressad citron
salt och vit peppar

Så här gör Du:
1. Skär fisken i bitar. Lägg i en bunke, häll på citronsaften, salt och peppar.
2. Mixa hastigt ihop till en smet med stavmixer, inte för länge för då får bullarna för svampig konsistens.
3. Riv zucchinin, välj en som är liten och fast, då blir det mindre vätska i fiskbullarna. Vänd ner zuchini, purjo och dill tillsammans med äggula och grädde. Strö över fiberhusken och blanda snabbt ihop till en slät smet.
4. Låt färsen stå en halvtimme i kylen, så blir de fastare vid stekningen.
5. Forma färsen med en matsked i handen, till medelstora biffar.
6. Stek två minuter på var sida i lätt brynt smör, utan att de får för mycket färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar