fredag 19 februari 2016

God kaka, paj eller gratäng? :)


God paj, gratäng eller kaka...kalla det vad du vill! Den i alla fall mycket god och saftig! :)
Den här rätten föddes av att jag hade ganska mycket nötpulpan från två omgångar nötmjölkstillverkning.
Istället för nötpulpan kan man med fördel ta något nötmjöl.


Här är recept på Kaka/paj/gratäng med mandel- och hasselnötspulpan, banan, blåbär och baby spenat:
Du behöver:
3 ägg
ca 3 dl nötpulpan eller nötmjöl (jag hade nötpulpan av mandel och hasselnötter)
3 bananer
ca 2 dl finhackad babyspenat
ca 1,5-2 dl blåbär
ca 0,5 dl nötmjölk (eller annan vätska du vill ha i)
ca 2 msk blandning av kanel, kardemumma och vanilj (jag använde mig av Frukostkrydda från Spicemaster)
ca 3 msk citronsaft
ca 2 msk ghee att klicka över
ghee att smörja formen med
Så här gör du:
1. Blanda ordentligt alla ingredienser utom blåbär, 1 banan och ghee.
2. Skär banan i små bitar och blanda ner den i smeten.
3. Vänd ner blåbären. Gör det försiktigt så att bären inte går så mycket sönder.
4. Häll i massan i en smord form.
5. Klicka över små bitar av ghee.
6. Grädda i ugnen, 200 grader, ca 15-20 minuter eller tills kakan är genomstekt och har en fin yta.
7. Servera med tex vispad kokosgrädde, smaksatt med vanilj och citron.


1 kommentar:

  1. Låter som en annorlunda och spännande blandning med banan, blåbär och spenat. Innovativt verkligen! Hoppas allt är bra med dig! Kram!

    SvaraRadera