fredag 19 februari 2016
God kaka, paj eller gratäng? :)
God paj, gratäng eller kaka...kalla det vad du vill! Den i alla fall mycket god och saftig! :)
Den här rätten föddes av att jag hade ganska mycket nötpulpan från två omgångar nötmjölkstillverkning.
Istället för nötpulpan kan man med fördel ta något nötmjöl.
Här är recept på Kaka/paj/gratäng med mandel- och hasselnötspulpan, banan, blåbär och baby spenat:
Du behöver:
3 ägg
ca 3 dl nötpulpan eller nötmjöl (jag hade nötpulpan av mandel och hasselnötter)
3 bananer
ca 2 dl finhackad babyspenat
ca 1,5-2 dl blåbär
ca 0,5 dl nötmjölk (eller annan vätska du vill ha i)
ca 2 msk blandning av kanel, kardemumma och vanilj (jag använde mig av Frukostkrydda från Spicemaster)
ca 3 msk citronsaft
ca 2 msk ghee att klicka över
ghee att smörja formen med
Så här gör du:
1. Blanda ordentligt alla ingredienser utom blåbär, 1 banan och ghee.
2. Skär banan i små bitar och blanda ner den i smeten.
3. Vänd ner blåbären. Gör det försiktigt så att bären inte går så mycket sönder.
4. Häll i massan i en smord form.
5. Klicka över små bitar av ghee.
6. Grädda i ugnen, 200 grader, ca 15-20 minuter eller tills kakan är genomstekt och har en fin yta.
7. Servera med tex vispad kokosgrädde, smaksatt med vanilj och citron.
Låter som en annorlunda och spännande blandning med banan, blåbär och spenat. Innovativt verkligen! Hoppas allt är bra med dig! Kram!
SvaraRadera