Det var längesen jag lagade någon paj här hemma. Men det var för att jag var på jakt efter en form med löstagbara kanter utan teflonbeläggning. Så äntligen hittade jag den på Leilas shop. Formen är gjord av plåt. Den är stor och rymlig! :)
Här är recept på Paj med hönsfärs, shiitake, morötter och spenat:
Du behöver:
till pajdeg:
ca 100 g smör
2 dl kokosnötmjöl
0,5 dl hampafrömjöl
0,5 dl psylliumfrön
1 tsk fiberhusk
1 ägg
1 msk iskallt vatten
0,5 tsk salt
till fyllning:
ca 600-700g ekologisk hönsfärs (eller annan färs du föredrar)
2-3 morötter
ca 200-300g shiitake
ca 1-1,5 dl babyspenat
salt och peppar efter smak
faitakrydda efter smak
till äggstanning:
3-4 ägg
ca 1 dl majonnäs
Så här gör du:
1. Rör ihop alla ingredienser till pajdeg.
2.Tryck ut degen i en välsmord pajform. Ställ den kallt i ca 30 minuter.
3.Stek hönsfärs, shiitake och morötter. Krydda med faitakrydda, salta och peppra.
4. Förgrädda pajskalen i 225 grader, 5 minuter.
5. Lägg fyllningen över i pajskalen.
6. Finhacka/riv babyspenat och rör ner den i fyllningen.
7. Vispa ägg med majonnäs, salta och peppra.
8. Grädda pajen i 175 grader, ca 30 minuter eller tills äggstanning blivit fast i konsistensen.
Avnjut pajen som den är eller med en grön sallad. :)
Pajen ser jättegod ut! Jag gillar också hönsfärsen, som jag gjort både biffar, lasagne och paj på. Mycket mer smakrik än vanlig kycklingfärs. Är det hela psylliumfrön du använder i pajdegen? Kul att du mår så bra och att du kommit igång med träningen igen. Kram!
SvaraRadera