lördag 1 februari 2014

Goda frallor med chiafrön :)


Till morotssoppan som jag bloggade om i förra inlägg hade jag goda frallor.
Här är recept på Frallor med chiafrön:
Du behöver:
50 g smält smör/ghee/kokosolja
4 ägg
2 dl pofiber
6 msk kokosnötmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
2 dl vatten/kokosmjölk (tillsätt mer vätska om degen känns för torr)
1 tsk bikarbonat
1 tsk vitvinsvinäger
lite salt
Så här gör du:
1. Vispa ägg fluffigt. Blanda i vatten/kokosmjölk, smält smör/ghee/kokosolja och vinäger.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten. Blanda väl. Låt stå och svälla i ca 8-10 minuter.
3. Forma till runda bullar/frallor.


4. Grädda i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter.


Nästa gång ska jag pensla frallorna med ägg och strö på ytterligare chiafrön! :)



17 kommentarer:

  1. Åh, dessa ska jag testa absolut!

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. De ser perfekta ut! Ha en fin dag, kram!

    SvaraRadera
  3. Låter gott! Ha en skön lördag!

    SvaraRadera
  4. Låter jättegott!
    Ha en fin helg!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  5. Finns det något man kan använda istället för pofiber? Lite mer fiberhusk kanske?
    Någon som vet ? Jag bor i F.Arabemiraten och har inte hittat pofiber här

    SvaraRadera
  6. L: Ofta kan man byta ut pofiber mot hälften så mycket fiberhusk. Kan inte svara för hur det funkar här men Lana kan säkert :)

    Ser gott ut Lana! Bra med chiafrön, jag försöker äta det med jämna mellanrum så jag får i mig lite mer omega-3 :)

    SvaraRadera
  7. Vilka fina (snygg form) frallor! Toppen med chiafrö i :) Kram

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga bullar Lana! Och nyttiga! Ha en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
  9. Tjusiga frallor!
    Många kramar /M

    SvaraRadera
  10. Tack tack =)
    Ska göra dessa, kramar ifrån mig <3

    SvaraRadera
  11. Sindssygt imponerende bagværk du altid får lavet - tænderne løber i vand her :D

    SvaraRadera
  12. Så mumsigt! Jag är bara mer och mer sugen på att baka bröd. Inspiration fick jag när jag besökte dottern i helgen och hon hade bakat de mest fantastiska franska bröd enligt konstens alla regler. Supergott! Kram till dig!

    SvaraRadera
  13. Så goda de ser ut, jag gillar ju chia som du säkert redan har märkt men inte haft de i bröd ännu. Ska jag testa framöver! :) Och din soppa härnedan ser hur god ut som helst, mums! Önskar dig en fin kommande vecka, kram!

    SvaraRadera
  14. Ser jättegoda ut! Hur många frallor gjorde du av satsen?

    SvaraRadera
  15. De här var verkligen GODA! Tack för receptet! Jag bytte bikarbonat mot dubbla mängden bakpulver, penslade med uppvispat ägg och strödde över sesamfrön och de blev jättebra. Inte ett dugg äggiga, och skönt att slippa nötter i bröd.

    SvaraRadera
  16. Supergoda frallor! Tack för receptet, kommer bakas många gånger här hemma!

    SvaraRadera