söndag 3 februari 2013

Kladdkaka mejeri- och glutenfri :)

Och här kommer den här mumsiga kladdkakan som jag inte kunde motstå i morse och hade till frukost! ;)
Min kaka åt jag med kokos- och hallonfluff plus halvupptinade hallon. Smaskens! :)


Här är recept på Kladdkaka, mejeri- och glutenfri:
Du behöver:
100 g smör
ca 50 g choklad (jag tog en ekologisk, mjölkfri med pistagenötter, baserad på rismjölk, märket Bonvita)
1 msk honung
1 dl kokosmjölk
0,5 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
ca 3-4 msk kakao
4 ägg
Så här gör du:
1. Smält smöret.
2. Blanda ihop ägg, kokosmjölk, det smälta smöret och honung.
3. Grovhacka choklad.
4. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda ner de försiktigt i äggsmeten.
5. Blanda in till slut den grovhackade chokladen.
6. Jag gräddade min kaka i en rund smord silikonform. 175 grader, ca 15 minuter.

Den stora kakan väntar på sin tur, till nästa helg :)

 Jag serverade kakan med vispad kokosgrädde blandad med hallon. :)


39 kommentarer:

  1. Gott det såg ut :-) Får jag testa nån g :-) Ha en bra kväll :-) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den var otroligt god! :)
      Efter detox kan du säkert med gott samvete ta en bit av en sådan kaka! :)
      Kram

      Radera
  2. Det här ser så gott ut! Så synd att min egen chokladkaka är slut. Får helt enkelt ta och baka något liknande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, gör det! Bra att ha i kylskåpet när sötsuget kommer! :)
      Kram

      Radera
  3. Mums!!! Vart hittar man kokosgrädde? Det där fluffet lät jättegott! Ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kokosgrädde är det den stelna kokosmassa efter burken med kokosmjölk stått i kylskåpet några timmar, bäst ett dygn! :)
      Kram

      Radera
  4. Jag hade nog inte klarat att inte ta en portion till. Ser ju fööör gott ut! Hallon och choklad är nästan oslagbart.
    Kram:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi...inte jag heller...tur att det vara bara en bit kvar... ;)
      Efter kladdkakan-orgier blir det striktare period! ;)
      Kram

      Radera
  5. Kladdkaka till frukost låter som en mycket god idé. I alla fall ibland... Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ibland... annars är det för farligt! ;)
      kram!

      Radera
  6. Gott!!
    Kan man dubbla kokosmjölet istället för hasselnötsmjöl tror du? Har inte tillgång till hasselnötsmjöl nämligen. Befinner mig utomlands.
    Tack! Rebecca.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan ta 0,25 dl istället för 0,5 dl hasselnötsmjöl. Kokosnötmjöl suger åt sig mer vätska. Tillsätt lita finhackade hasselnötter om du hittar i affären.
      Lycka till! :)

      Radera
  7. Ser helt ljuvligt gott ut! Kram

    SvaraRadera
  8. Svar
    1. Ja, verkligen! Men jag ska försöka ha för sällan sådan lyxiga frukostar! ;)

      Radera
  9. Kladdkaka är ju så gott! Mumsig frukost:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Aldrig fel med choklad! ;)

      Radera
  10. Bra frukost, hehe! Mineraler i nötterna och mörk choklad är ju nyttigt! Finns sämre frukostar! I mitt förra liv kunde jag lätt ge mig på godis direkt på morgonen...det var in te så bra...
    Kram /M

    SvaraRadera
  11. Ja...i vårt förra liv kinde vi ju göra så himla dumma val... ;)
    Kram

    SvaraRadera
  12. Haha hade också lätt kunna äta kladdkaka till frukost! Denna varianten är ju ändå helt ok! Ser väldigt god ut & kokosgrädde är ju SÅ gott!!
    Här jag jag nog ätit 10 raw-foodbollar på några minuter!! =/
    Ibland är det dumt att ens baka ... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja...tur att jag hade bara en bit kvar...annars...
      Håller med! Ibland är det dumt att ens baka! :)
      Kram

      Radera
  13. Synd att jag inte har bakat en kladdkaka för det hade varit roligt till frukost imorgon ;)
    Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi, då får du planera det till nästa frukost! ;)
      Kram <3

      Radera
  14. Underbart gott det verkar sparar receptet:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt! Ja baka den! den var jättegod! :)

      Radera
  15. Gott att ha något ibland som är ok att äta fastän det är åt "smaskens-hållet"

    Kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! :) Fast man ska inte äta så för ofta! :)
      kram

      Radera
  16. Ser hur gott ut som helst. Perfekt, ska göras i helgen :P Tack för receptet! sov gott!<3 kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Hoppas du gillar den! :)
      Kram kram

      Radera
  17. Wow, med hallonfluff och grejer till frukost, vilken lyxig söndagsfrukost! Ser jättegott ut.

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det kul att lyxa till på helgerna! :)
      Kram kram

      Radera
  18. Åh den låter ju jättegod! :D
    Kan man byta ut hasselnötsmjölet mot mandelmjöl tro? :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kan man säkert! :)
      Lycka till! :)
      kram

      Radera
  19. Jag hoppas du haft en fin dag! kramar

    SvaraRadera
  20. Åh herregud... jag som är mätt... ändå vill jag smaka på den här godbiten du gjort mums mums och åter mums!

    SvaraRadera
  21. Hej!
    Har nyss varit och lunchtränat så jag ska nog avstå fast jag vill gärna äta upp hela:): Ser så gott ut!
    Kramar

    SvaraRadera