söndag 20 januari 2013

Mina plättar! Sååååå fluffiga! :)


De här plättarna är de bästa jag gjort hittills! :) Jag har nu gjort plättarna två gånger och båda med bästa fluffiga resultatet! Hemligheten är att man rör ut bikarbonat i vinäger! ;)
Här är recept på Mina goda fluffiga plättar:
Du behöver: 
6 ägg
6 msk vatten
6 msk kokosnötmjöl
1 tsk fiberhusk
1 msk ghee
1 tsk bikarbonat
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm vaniljpulver
kokosolja/ghee/rapsolja till stekning
Så här gör du:
1. Vispa ägg med vatten.
2. Tillsätt kokosnötmjöl, fiberhusk och ghee. Fortsätt att blanda tills smeten blir klumpfri.
3. Rör ut bikarbonat i vitvinsvinäger och tillsätt blandningen i smeten. Blanda försiktigt.
4. Stek plättarna på medelvärme i stekpanna. Ha inte så bråttom att vända dem!


Jag åt plättarna med bregott på. Det var såååååå gott! :)


Bästa smaken och konsistens! :)


39 kommentarer:

  1. Ser härliga ut! Men vad är Ghee??

    SvaraRadera
    Svar
    1. ghee är skirat smör. Man kan göra det själv eller köpa i t ex hälsobutiker eler på nätet. :)

      Radera
  2. Oj, oj, oj, så fluffiga! De ser underbart goda ut!

    Måste prova detta, längtar redan efter att så smaka :-)

    /Magnus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack!
      Jag längtar till nästa helgfrukost igen... ;)

      Radera
  3. Åh smaskigt. Det ska jag prova. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Otroligt goda och smakar näst intill "vanliga" mjölplättar! :)

      Radera
    2. Jag har testat dessa nu, jag fick de inte riktigt lika luftiga som dina men såå goda :) Det ska jag testa igen och försöka få till volymen :)
      Ha en bra dag!

      Radera
    3. Gör så här:
      Blanda ihop allt förutom bikarbonat och vinäger. Häll ut bikarbonat i en liten hör in i smeten. Dropp över vitvinsvinäger. När bikarbonaten börja "bubbla" blanda ner den försiktigt i smeten! Det borde funka! Och glöm inte, du måste använda bikarbonat+vinäger, ej bakpulver! :)

      Radera
  4. Äntligen recept! :) de ser ljuvliga ut!!!! Men vad är ghee??? Kan man ersätta med något annat? Måste testa! Ha en fin kväll .. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Säger samma! Äntligen! ;)
      Ghee är skirat smör, så man kan säkert att ersätta det med något annat, kokosolja, vanligt smör, rapsolja! :)
      Kram

      Radera
  5. Ser ut som värsta goda munkarna...

    SvaraRadera
  6. Jag är med dig, tills du pratar om bregott på plättarna, ha ha... De var mig sannerligen ett par fluffiga plättar i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. hi, hi, det är en gammal rysk tradition att äta plättar och pannkakor med smör på! ;)

      Radera
  7. Hjälp vad fluffiga de ser ut att vara! Min dröm!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa! Du kommer också att lyckas! :)
      kram

      Radera
  8. Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article and
    the rest of the site is very good.
    Also visit my webpage ; click through the up coming page

    SvaraRadera
  9. Perfekta plättar! De här är de fluffigaste jag sett! Ha en fin måndag, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! De var också så goda så jag redan längtar tills nästa helgfrukost! ;)
      Ha en fin måndag du med!
      Kram

      Radera
  10. Svar
    1. De var jättegoda så t.o.m. kräsen 20-åring som ratar allt med lchf gav ett godkänt betyg och sa att de smakade precis som "vanliga" plättar! :)

      Radera
  11. De ger ordet fluffiga rätt innebörd :-) Ser ut som riktigt läckra amerikanska plättar. Perfekta till brunchen! Bregott som är det bästa smöret utan konkurrens kan jag lätt bre på! Eller äta dem med stekta ägg med rinnande gulor....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja...gott med ägg också! Älskar stekta ägg! Mums! :)

      Radera
    2. Det ser jättegott ut. :) I msk ghee eller smör som man har i smeten, ska det vara smält?

      Radera
  12. Oj, vad snygga! Har precis ätit lunch, men blir nästan hungrig igen:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi, blir själv sugen! ;)
      Ska göra de till nästa helg igen! :)

      Radera
  13. Svar
    1. Ja...och de var också väldigt goda! :)

      Radera
  14. Vilket fluff, måste testas! Förr, när vi åt vanliga pannkakor, gjorde vi ofta pannkaksmackor av resterna. Smör och ost på, mums! :)

    Tack för pepp, det hjälpte! :)

    KRAM <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smör och ost på är jättegott! Så äter vi ofta! Ja, av resterna brukade min mamma också göra pannkakor! :)
      Kram <3

      Radera
  15. Vilka fina !! Ser jättegoda ut .. Gör du egen Ghee eller köper du?
    Det där med smör på väckte minnen för jag minns att vi fick det på pannkakor ibland.. Minns att jag gillade det!
    :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag köper...lite för lat att göra egen...men visst kanske ska prova när jag får till extra ledig tid... :)Ja, det är jättegott med smör på! :)

      Radera
  16. Jättefluffiga och fina!
    Så det är bikarbonat i vinäger som är hemligheten till fluffigheten? Måste prova!
    Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, bikarbonat och vinäger! :) Ja, gör det! :)
      Kram kram

      Radera
  17. Oj va goda de ser ut! Måste testas någon gång! :)
    Ha en fin helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  18. Grеetіngѕ, I'm Louann and I'νe juѕt rеcently ѕtаrtеd to
    get involvеd wіth what уou're speaking about. I don't
    κnоω ωheгe уou’гe fіnԁing youг ideas,
    but gгeat jоb еven sο. І really
    shοuld inѵest somе time leaгning and underѕtanding much more.
    Thanκs foг thіs: thiѕ is јust ωhat I ωas looκing for foг my miѕsion.



    Here iѕ mу ωeb blog ... 26326

    SvaraRadera
  19. Tusen takk for denne oppskriften. Lagde de nettopp til frokost, og de var supergode! Så glad det finnes sunne pletter :)

    SvaraRadera