fredag 31 augusti 2012

Ugnstekt fläskfilé fylld med salami, soltorkade tomater och parmesan :)


En mycket god fläskfilérätt där rysk salami möter italiensk parmesanost! :)



Här är receptet på Ugnstekt fläskfilé fylld med salami, soltorkade tomater och parmesan:
Du behöver:
alla mått är så klart ca...
2 fläskfiléer
salamiskivor
soltorkade tomater (Köp aldrig soltorkade tomater i solrosolja! Den oljan är oftast av dålig kvalitet och kan orsaka inflammatoriska processer i kroppen!)
parmesanost
smör till stekning
kryddor: körvel, oregano, timjan och salvia
salt och peppar
Så här gör du:
1. Putsa filéerna och bryn de i smör.
2. Skiva nästan igenom köttet med ca 1-1,5 cm mellanrum. Lägg en soltorkad tomat, en salamiskiva och en parmesanskiva i varje skåra. Krydda och salta.
3. Lägg köttet i en ugnfast form.


4. Stek köttet i ugnen, 175-200 grader, ca 15-20 minuter.





21 kommentarer:

  1. Åhh så gott det låter:) vilken underbar fredagsmiddag:) Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Ja, det var otroligt gott! :)
    Välkommen hit! Hoppas du kikar in här flera gånger!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Mmmmm det låter sagolikt gott.
    Kram på dig

    SvaraRadera
  4. Men vilken smaksensation detta måste vara!!! ser otroligt gott ut :)
    Kram Annica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var otroligt gott! T.o.m. barn som är lite försiktiga med soltorkade tomater och parmesan gillade maträtten! :)
      Kram

      Radera
  5. Det där måste ha blivit supergott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket gott! Så nästa gång dubblar jag receptet! :)

      Radera
  6. Det såg väldigt gott ut! Precis som du har jag slutat köpa inlagda soltorkade tomater sedan jag upptäckte solrosoljan!
    Kram/M

    SvaraRadera
  7. Mmm, så gott! :)
    Ha en riktigt fin helg Lana!

    SvaraRadera
  8. Härlig smakkombination Lana! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  9. Oh, har du inte smakat sötpotatis? Gör det!!
    Ugnsbakad eller i gryta, i klyftor eller helbakad, en helt fantastiskt sötaktig och härlig smak! :)
    Och mycket, mycket snällare mot blodsockret än "vanlig" potatis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter ju jättebra om blodsocker! Ska absolut prova sötpotatis! :)
      Kram

      Radera
  10. Mumma! Ska försöka mig på något liknade fast de blir annat emellan tror jag :P
    Körvel är ju så gott. Brukar ha i de när jag gör kycklinggryta :D
    Ha en superfin helg!kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillade recpetet! Spännande vad du ska ha för fyllning då! :)
      Ha en fin kväll du med!
      Kram kram

      Radera
  11. Mums vad gott det ser ut, har gjort nåt liknande en annan gång. Ska absolut prova detta!
    Ha en fin kväll!
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. JJa, det var såååå gott! :)
      Ha en fin kväll du med!
      Kram kram

      Radera
  12. Låter som en rätt helt i min smak!! Själv petar jag i soltorkade tomater i det mesta, och favoriter är de små soltorkade körsbärstomaterna. Är det något speciellt som utmärker den ryska salamin till skillnad mot andra slamisorter?
    Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, soltorkade tomater är såååå gott! :)
      Rysk salami har lite mildare smak och är inte lika sur i smak än andra salamisorter... i alla fall så upplever jag den i smaken! :)
      Ha det bra du med!

      Radera