fredag 31 augusti 2012
Ugnstekt fläskfilé fylld med salami, soltorkade tomater och parmesan :)
En mycket god fläskfilérätt där rysk salami möter italiensk parmesanost! :)
Här är receptet på Ugnstekt fläskfilé fylld med salami, soltorkade tomater och parmesan:
Du behöver:
alla mått är så klart ca...
2 fläskfiléer
salamiskivor
soltorkade tomater (Köp aldrig soltorkade tomater i solrosolja! Den oljan är oftast av dålig kvalitet och kan orsaka inflammatoriska processer i kroppen!)
parmesanost
smör till stekning
kryddor: körvel, oregano, timjan och salvia
salt och peppar
Så här gör du:
1. Putsa filéerna och bryn de i smör.
2. Skiva nästan igenom köttet med ca 1-1,5 cm mellanrum. Lägg en soltorkad tomat, en salamiskiva och en parmesanskiva i varje skåra. Krydda och salta.
3. Lägg köttet i en ugnfast form.
4. Stek köttet i ugnen, 175-200 grader, ca 15-20 minuter.
Åhh så gott det låter:) vilken underbar fredagsmiddag:) Kram Maria
SvaraRaderaJa, det var otroligt gott! :)
SvaraRaderaVälkommen hit! Hoppas du kikar in här flera gånger!
Kram
Mmmmm det låter sagolikt gott.
SvaraRaderaKram på dig
Kram tillbaka! :)
SvaraRaderaMen vilken smaksensation detta måste vara!!! ser otroligt gott ut :)
SvaraRaderaKram Annica
Det var otroligt gott! T.o.m. barn som är lite försiktiga med soltorkade tomater och parmesan gillade maträtten! :)
RaderaKram
Det där måste ha blivit supergott!
SvaraRaderaMycket gott! Så nästa gång dubblar jag receptet! :)
RaderaDet såg väldigt gott ut! Precis som du har jag slutat köpa inlagda soltorkade tomater sedan jag upptäckte solrosoljan!
SvaraRaderaKram/M
Samma här...
RaderaKram kram
Mmm, så gott! :)
SvaraRaderaHa en riktigt fin helg Lana!
Härlig smakkombination Lana! Trevlig helg!
SvaraRaderaTrevlig helg! :)
RaderaKram
Oh, har du inte smakat sötpotatis? Gör det!!
SvaraRaderaUgnsbakad eller i gryta, i klyftor eller helbakad, en helt fantastiskt sötaktig och härlig smak! :)
Och mycket, mycket snällare mot blodsockret än "vanlig" potatis.
Det låter ju jättebra om blodsocker! Ska absolut prova sötpotatis! :)
RaderaKram
Mumma! Ska försöka mig på något liknade fast de blir annat emellan tror jag :P
SvaraRaderaKörvel är ju så gott. Brukar ha i de när jag gör kycklinggryta :D
Ha en superfin helg!kramar
Kul att du gillade recpetet! Spännande vad du ska ha för fyllning då! :)
RaderaHa en fin kväll du med!
Kram kram
Mums vad gott det ser ut, har gjort nåt liknande en annan gång. Ska absolut prova detta!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram Anna
JJa, det var såååå gott! :)
RaderaHa en fin kväll du med!
Kram kram
Låter som en rätt helt i min smak!! Själv petar jag i soltorkade tomater i det mesta, och favoriter är de små soltorkade körsbärstomaterna. Är det något speciellt som utmärker den ryska salamin till skillnad mot andra slamisorter?
SvaraRaderaHa det bra!
Ja, soltorkade tomater är såååå gott! :)
RaderaRysk salami har lite mildare smak och är inte lika sur i smak än andra salamisorter... i alla fall så upplever jag den i smaken! :)
Ha det bra du med!