lördag 12 mars 2011

Chicken Nuggets med currysås :)







Du behöver:

2 ägg
1 dl sesamfrön (jag tog kokosflingor också)
1 tsk salt
1½ krm malen vitpeppar
4 kycklingfilé

Currysås:
2 msk smär
2 tsk curry
3 dl grädde
1 tärning kycklingbuljong eller hönsbuljong
1 dl creme fraiche
1 msk hackad pesilja

Tillbehör:
½ gurka
2 morötter
1 ask körsbärstomater


Så här gör Du:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas, sesamfrön/kokos, salt och malen vitpeppar.
3. Skär kycklingfilé i jämnstora delar.
4. Doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg, vänd dem i sesamfrö eller kokos och lägg i ugnsformen, klädd med bakplåtspapper.
5. Tillaga i mitten av ugnen cirka 12-13 minuter. Ta gärna ut dem efter halva tiden och vänd bitarna med en kökspincett eller stekspade.
6. Gör currysåsen under tiden. Häll rapsolja i en kastrull, tillsätt curry och låt det fräsa hastigt.
7. Häll ner grädde och creme fraiche och vispa tills det är en jämn, klumpfri sås. Smula ner kycklingbuljong. Tillsätt hackad persilja. Låt allt koka ihop.
8. Skär gurka och morötter i stavar. Lägg upp i en skål tillsammans med körsbärstomater, några hela och några skurna i halvor och servera till.


1 kommentar: